Samen met 15 kunstenaars [van 18 – 34 jaar] hebben we in een te gek atelier in Heerlen samen
met een coach en masters aan creatieve skills gewerkt in aanloop naar een exclusieve
groepsshow in de nieuwe stationsomgeving van Heerlen: Het Maankwartier.

Foto; video; vormgeving, dans; schilderen; street art; er hebben kunstenaars meegedaan van allerlei disciplines! Samenwerkingen waardoor samen op nog gekkere ideeën zijn gekomen, zijn gestimuleerd geworden.

De kunstenaars hebben creatieve concepten, interventies en kunst gemaakt met als uitgangspunt: Een positieve bijdrage leveren aan de omgeving en anderen met die positiviteit inspireren. Ook kinderen en kwetsbare jongeren hebben o.l.v. de kunstenaars hun eigen kunst gemaakt voor de groepsshow.

Middels een crowdfunding met meer dan 130 donateurs zijn de laatste loodjes gelegd om de groepsshow de finishing touch te geven, die het heeft verdient.

De exclusieve groepsshow heeft meer dan 350 bezoekers getrokken!

Utopia heeft gediend als bouwsteen voor een blijvende creatieve community. Op dit moment wordt de community bottom-up doorontwikkeld middels project Bekend met Talent onder het motto: Cultuur is voor iedereen!

Utopia is mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds voor Cultuurparticipatie; Huis voor de Kunsten Limburg; Gemeente Heerlen; VSB Fonds; Provincie Limburg en bewoners, die hebben bijgedragen aan een geslaagde crowdfunding. Door een samenwerking met Heerlen Mijn Stad; Schunck; Carbon-6; Cultuurwerkplaats Zeezicht en Weller heeft het project ultiem kunnen slagen. Grote dank!