Van Marcia Luyten heeft De Positieve Stad geleerd dat bewoners van Parkstad na de mijnsluiting terneergeslagen zijn (en we merken hier zelf ook het een en ander van). Dit wordt door de generaties heen overgedragen, wat o.a. is te merken aan verbaal geklaag, zonder actie.

IBA zocht voor het Cultura Nova festival ‘stadmakers’, die kunnen zorgen voor reuring, en wij zijn daar goed in. Samen met kunstenaar Robert Palmen is er een heuse klaagmuur gemaakt.

 

Met De Klaagmuur is een vergrootglas gelegd op een zeer belangrijke opgave. Bezoekers hebben hun laatste geklaag achtergelaten op de muur en opgeschreven hoe moe ze worden van klagen. De Klaagmuur was de plek in Heerlen om stilletjes beklag te doen. Ook positieve boodschappen, meningen en goede idee├źn voor de stad zijn achtergelaten in de muur.

Middels de reacties van bewoners op De Klaagmuur, is in beeld gebracht wat bewoners denken en vinden van Heerlen, evenals waar nog kansen liggen. De inbreng van de bewoners en bezoekers is aan het einde van de week gepresenteerd aan het Rijk tijdens een debat ter voorbereiding op de Nationale Omgevingsvisie.

De klaagmuur is mede mogelijk gemaakt door Cultura Nova; Iba Parkstad; Gemeente Heerlen; Stadsregio Parkstad Limburg; Provincie Limburg; Rijksoverheid. Grote dank!

 

 

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]