Ons verhaal

In de Limburgse steden bevindt zich het vertrouwen in de medemens en instituties op een laag niveau. Daarnaast heerst er een klaagcultuur onder de inwoners en wordt er minder van elkaar geaccepteerd, ondanks dat iedereen iets voor elkaar kan betekenen. Het is tijd om actief een collectief, positief bewustzijn aan te wakkeren en te laten zien dat mensen er voor elkaar zijn en om elkaar kunnen geven. 

Daarom werkt De Positieve Stad met veel enthousiasme, bevlogenheid en creativiteit aan sociale, culturele en maatschappelijke uitdagingen. Van vragen en klachten, naar ideeΓ«n en initiatieven waarbij samenwerking en verbinding voorop staan om te werken aan een vitale omgeving waarin iedereen kan meedoen, persoonlijke talenten kan ontwikkelen, een bijdrage kan leveren aan de omgeving en zich positief en gelukkig voelt in het alledaagse leven. 

Kwaliteit staat bij De Positieve Stad hoog in het vaandel om sociale waarde te creΓ«ren. Samen worden de handen uit de mouwen gestoken om creatieve, tastbare bijdragen te leveren aan de leefomgeving. Gevoelens van trots, saamhorigheid en verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving worden opgewekt.

De Positieve Stad maakt gebruik van cultureel-maatschappelijk agogische methodieken en unieke projecten voor actieve community development op het snijvlak van kunst, cultuur en het sociaal-maatschappelijke domein.

Woon of werk jij ergens waar De Positieve Stad van waarde kan zijn?
Bel of mail gerust voor een kennismaking.