In de Limburgse steden bevindt zich het vertrouwen in de medemens en instituties op een laag niveau. Daarnaast heerst er een klaagcultuur onder de inwoners en wordt er minder van elkaar geaccepteerd, ondanks dat iedereen iets voor elkaar kan betekenen. Het is tijd om een collectief, positief bewustzijn aan te wakkeren en te laten zien dat mensen er voor elkaar zijn en om elkaar kunnen geven. 

De Positieve Stad werkt met veel enthousiasme en bevlogenheid aan sociale, culturele en maatschappelijke uitdagingen, die met behoorlijk wat creativiteit worden aangevlogen. Van vragen en klachten, naar ideeΓ«n en initiatieven waarbij samenwerking en verbinding voorop staan om te werken aan een vitale omgeving waarin iedereen kan meedoen, met persoonlijke talenten een bijdrage kan leveren aan de omgeving en zich positief en gelukkig voelt in het alledaagse leven. 

Kwaliteit staat bij De Positieve Stad hoog in het vaandel om sociale waarde te creΓ«ren. Samen worden de handen uit te mouwen gestoken om talent te ontwikkelen, en concrete, praktische, creatieve en tastbare bijdrages te leveren aan de leefomgeving.

De Positieve Stad brengt mensen bij elkaar en zet in beweging; inspireert en activeert waarbij tastbare resultaten veelal het uitgangspunt zijn. Gevoelens van trots, saamhorigheid en verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving worden opgewekt.

Stichting De Positieve Stad heeft een model voor actieve community development ontwikkelt, werkt pro-actief op projectbasis voor verschillende opdrachtgevers en bevindt zich op het snijvlak tussen kunst, cultuur en het sociaal maatschappelijke domein.

Waar onze kracht van waarde is, bieden we kwaliteit.

info@depositievestad.nl