Skip to main content

In 2019 en 2020 heeft een grote groep buurtbewoners in Kerkrade-West een wandelroute gemaakt met kleurrijke borden met positieve uitspraken.

Maar we waren nog niet klaar en nog niet iedereen deed mee. Daarom is door de bewoners, samen met rapper Vic, dialectdichter Wim Heijmans en kunstenaar James Jetlag een muzikale videoclip en een muurschildering gerealiseerd waarin het verhaal over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk centraal staat.

Een jaar lang zijn gedachten over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk met elkaar gedeeld. Op initiatief van Vic en Wim zijn vervolgens alle gedachten over de wijk eerst verwerkt tot een verbindend, poëtisch muziekstuk, welke is geproduceerd door Vic. Ook rapper Sammy uit Kerkrade heeft een bijdrage geleverd aan de muziek.

Het muziekstuk heeft zowel James Jetlag, als de bewoners geïnspireerd tot verschillende keuzes voor de muurschildering, die nu op een prominente plek in de wijk pronkt en inspireert.

Het gehele proces is met film vastgelegd door Mitchel de la Combé, die zorg heeft gedragen voor een mooie videoclip. Bekijk de videoclip op het Youtube kanaal van De Positieve Stad of op de videopagina van de website.

Ode aan Kerkrade-West is mogelijk gemaakt door bijdragen van VSB Fonds; Prins Bernhard Cultuurfonds; Burgerkracht Stimuleringsfonds Limburg; Buurtfonds; Beer Eigentijdse Meubelmaker. Grote dank!