YouTube player

Kerkrade-West, positief?

Die vraag kregen we veel. Daarom hebben we bewoners en organisaties bij elkaar gebracht om de wijk nóg mooier en positiever te maken. 

Samen met een grote groep betrokken bewoners hebben we positieve uitspraken bedacht en deze op kleurrijke verkeersborden in een wandelroute door de wijk zichtbaar gemaakt om het straatbeeld te sieren.

Natuurlijk zijn ook de kinderen uit de wijk bij het project betrokken. Zij hebben nagedacht over wat ze positief vinden aan de wijk en over wat ze nog missen. Hier zijn twee verhalen van gemaakt:

Na een tiental kennismakingsactiviteiten bij verschillende betrokken organisaties uit de wijk zijn er in gezellige bijeenkomsten positieve uitspraken en locaties voor de borden bedacht; is er samen geluncht; zijn er gedichten over de wijk en foto’s van de wijk gemaakt; en hebben de bewoners met action painting de borden kleurrijk gemaakt. Met hulp van Gemeente Kerkrade zijn de gekozen positieve uitspraken op de borden geplakt.

Tijdens een van de bijeenkomsten heeft wijkmaker Vic een dicht-workshop gegeven aan de bewoners met mooie resultaten, die we graag ter inspiratie met jou delen!

Wandel mee
Juist in deze rare tijd, waarin veel mensen thuis zijn, nodigen we je uit om met je huishouden mee te doen en te wandelen langs alle positieve uitspraken! Wandel de route en leer de wijk op een leuke manier beter kennen. Houd natuurlijk wel rekening met de afstand van 1.5 meter.

Fotografie
Wil jij tijdens of na de wandeling positiviteit teruggeven aan de buurt? Maak dan mooie foto’s of schrijf een verhaal over de wijk en stuur het naar sidney@depositievestad.nl

Alle inzendingen komen op deze website te staan!

Hieronder staan al een aantal inzendingen. En als je twijfelt over je fotografie-skills, bekijk dan de video met tips van wijkmaker Julia!

YouTube player

Katharina Sogeler heeft alle borden al weten vast te leggen met haar camera. Zie hieronder de bijzonder mooie plaatjes!

.

.

.

.

Kerkrade-West zijn we samen!