Utopia | Heerlen

Samen met 15 kunstenaars [van 18 – 34 jaar] hebben we in een te gek atelier in Heerlen samen met een coach en masters aan creatieve skills gewerkt in aanloop naar een exclusieve groepsshow in de nieuwe stationsomgeving van Heerlen: Het Maankwartier.

Foto; video; vormgeving, dans; schilderen; street art; er hebben kunstenaars meegedaan van allerlei disciplines! Samenwerkingen waardoor samen op nog gekkere ideeën zijn gekomen, zijn gestimuleerd geworden.

De kunstenaars hebben creatieve concepten, interventies en kunst gemaakt met als uitgangspunt: Een positieve bijdrage leveren aan de omgeving en anderen met die positiviteit inspireren. Ook kinderen en kwetsbare jongeren hebben o.l.v. de kunstenaars hun eigen kunst gemaakt voor de groepsshow.

Middels een crowdfunding met meer dan 130 donateurs zijn de laatste loodjes gelegd om de groepsshow de finishing touch te geven, die het heeft verdient.

De exclusieve groepsshow heeft meer dan 350 bezoekers getrokken!

Utopia heeft gediend als bouwsteen voor een blijvende creatieve community. Op dit moment wordt de community bottom-up doorontwikkeld middels project Bekend met Talent onder het motto: Cultuur is voor iedereen!

Facebook: @utopiaheerlen

Mede mogelijk gemaakt door