De Positieve Stad – Kerkrade-West

Kerkrade-West, positief? Die vraag kregen we veel.

Daarom vonden we het belangrijk om in de wijk samen met de bewoners een begin te maken aan een hoopvolle en positieve toekomst voor iedereen!

Bewoners en organisaties van Kerkrade-West zijn bij elkaar gebracht om samen een wandelroute te maken met borden met positieve uitspraken, die nu op bijzondere plekken in de wijk het straatbeeld sieren.

De buurtbewoners hebben bepaald hoe de wandelroute met uitspraken eruitziet en het project was een ontzettend leuke manier om elkaar beter te leren kennen.

De Positieve Stad heeft ervoor gezorgd dat de bewoners een positief, tastbaar en blijvend aandeel hebben gekregen in de wijk. Dit heeft gezorgd voor een trots gevoel bij de deelnemers en de positiviteit zorgt nu voor inspiratie voor anderen.

De behoefte om samen verder te werken aan een nóg positievere wijk leeft in de buurt en natuurlijk is De Positieve Stad dan ook nog lang niet klaar in Kerkrade-West.

In onderstaande video blikt Sidney van De Positieve Stad terug op het gehele proces, met fijne beelden en een mooie edit van Mitchel de la Combé.

Onze grote dank gaat uit naar: Oranje Fonds; Gemeente Kerkrade; Provincie Limburg; Bewoners Maken Parkstad; Heemwonen; en naar alle organisaties en winkeliers uit de omgeving die zich samen met ons hebben ingezet voor het mogelijk maken van de bijzonder positieve, sociale impact op deze prachtwijk!