De Positieve Stad – Kerkrade-West

Kerkrade-West, positief? Die vraag krijgen we veel.

Daarom vinden we het belangrijk om de wijk samen met de bewoners positiever te maken. Samen laten we zien dat er veel moois in de wijk te vinden is. We maken een begin aan een hoopvolle en positieve toekomst voor iedereen. Natuurlijk wordt ook de jeugd betrokken bij het project.

Bewoners en organisaties van Kerkrade-West worden bij elkaar gebracht om samen de wijk nóg mooier en positiever te maken. Dit doen we door samen een wandelroute te maken met borden met positieve uitspraken, die op bijzondere plekken in de wijk het straatbeeld gaan sieren. Misschien heb je de borden ook al in Bleijerheide gezien?

De buurtbewoners gaan bepalen hoe de wandelroute met uitspraken eruitziet. De borden maken we samen. Een leukere manier om elkaar beter te leren kennen, is er niet.

Op 23 november heeft de start-bijeenkomst in ‘t Westhoes plaatsgevonden waarbij 60 bewoners uit Kerkrade-West zijn aangesloten!

De buurtbewoners hebben bij de start-bijeenkomst meegedacht over de verdere invulling van het project.

De Positieve Stad zorgt ervoor dat de bewoners door relatief kleine bijdragen te leveren een positief, tastbaar en blijvend aandeel krijgen in de wijk. Dit zorgt voor een trots gevoel en de positiviteit zorgt voor inspiratie voor anderen. Buurtbewoners die meedoen en daarna verder willen werken aan een nóg mooier en positiever Kerkrade-West, worden geholpen om van klacht tot idee te komen, en van idee tot initiatief mét actie!

Mede mogelijk gemaakt door