Bekend met Talent

In 2019 heeft De Positieve Stad middels project Utopia de basis gelegd voor een actieve, creatieve community in Heerlen. Onder de noemer Bekend met Talent wordt deze actieve community verder ontwikkelt en ondersteund.

Bekend Met Talent is reeds gestart. De Positieve Stad heeft succesvolle ontwerpsessies georganiseerd waarin, met de behoefte en waardevolle input van de community als uitgangspunt, de aanzet is gegeven voor de praktische invulling van een kader waarin de community langdurend en structureel wordt ondersteund om te groeien en zich verder te ontwikkelen.

De keywords van Bekend met Talent zijn: Ontmoeting; ontwikkeling; ondersteuning en exposure.

Eind 2019, tijdens de eerste editie van ‘t Heerlense Kunstcafé, tevens een onderdeel van Bekend met Talent, is het plan voor de community in het Heerlense Maankwartier gepresenteerd aan een grote groep kunstenaars, creatievelingen en geïnteresseerden uit de omgeving. Er zijn ideeën en aanvullingen voor het plan verzameld, waarmee het plan participatief is gefinetuned.

Er zal duurzaam worden samengewerkt met sociale en culturele organisaties uit de buurt. Inclusiviteit is een belangrijk begrip voor de community. Iedereen is welkom. Cultuur is voor iedereen! Samenwerkingen worden op dit moment onderzocht; evenals een geschikte locatie.

Meer weten of fijne verbindingen leggen? Sidney heeft veel te vertellen en drinkt koffie met melk en suiker.